Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. október 18. (péntek) 18:34Parasportolók egészségügyi ellátását végzi az SE

Az elmúlt években már szoros kapcsolat alakult ki az Ortopédiai Klinika és a Magyar Paralimpiai Bizottság között.

Az elmúlt években kialakult szoros szakmai kapcsolatot hivatalossá téve írt alá együttműködési megállapodást az Ortopédiai Klinika és a Magyar Paralimpiai Bizottság. A klinika a parasportolók ellátása mellett az egészségi állapotfelmérésben is részt vesz, valamint az oktatásban és a tudományos munkában is hasznosítani kívánják az együttműködést.

A megállapodás aláírása előtt  dr. Szőke György igazgató ismertette, hogy az elmúlt években már szoros kapcsolat alakult ki a klinika és a paralimpiai bizottság között. Az Ortopédiai Klinika az együttműködés értelmében vállalja, hogy a szervezett parasportolók mozgásszervi betegségeit a továbbiakban is ellátja, valamint részt vesz az egészségi állapotuk felmérésében (klasszifikáció) – számolt be az igazgató. Utóbbi területen az elméleti és a gyakorlati munkában is szerepet tud vállalni a klinika, valamint az ezzel kapcsolatos oktatásnak is teret kívánnak biztosítani – tette hozzá. Szőke György elmondta, hogy a tudományos együttműködés is része a közös munkának, továbbá feladatuknak tekintik, hogy a mozgásszervi betegséggel élőket a parasport felé tereljék.

Dr. Bejek Zoltán adjunktus, az együttműködés szakmai előkészítője 20 éve foglalkozik parasportolókkal. A rendezvényen röviden ismertette az együttműködés előzményeit. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az orvosi háttér elengedhetetlen a parasportban elért sikerekhez. Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni – idézte a parasport mottóját és rávilágított: attól, hogy valaki fizikális értelemben nem élhet teljes életet, még elérhet komoly sikereket, lehet győztes, bajnok. Prezentációjában ismertette a paralimpiai mozgalom történetét.

A rendezvényen jelen volt Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára és Engelhardt Katalin paralimpiai bajnok, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok paraúszó is.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner