Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. október 22. (kedd) 18:35Ülésezett a Területi Szervezetek Tanácsa

A területi szervezetek vezető egyetértettek abban és vállalták, hogy felmérik a tagság körében, az önkéntes túlmunka felmondása, mint nyomásgyakorló eszköz iránti hajlandóságot.

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa (TESZT) megtartotta munkarend szerinti őszi értekezletét 2019. október 16-án.

A testület összetétele jelentős mértékben változott, az időközben csaknem teljes körben lebonyolódott területi szervezetei tisztújítások következtében. Az ülést vezető Éger István elnök napirend előtt bemutatkozásra kérte valamennyi új és régi-új elnököt.

Az elnök beszámolójában tájékoztatta a testületet:
– az alapellátás kollegiális vezetői pályázatok, valamint az országos szakfelügyelői pályázat lebonyolítása során szerzett tapasztalatokról,
– a sikeresen lebonyolított ZEVA-konferenciáról,
– a hányatott sorsú Budakeszi ingatlan értékesítéséről,
– az alapellátási orvosi ügyeletek működtetése kapcsán észlelt súlyos szabálytalanságokról és megtett intézkedésekről,
– a szeptember 21-i nagygyűlés következményeiről,
– a megkezdődött tárgyalásokról.

A területi szervezetek vezető egyetértettek abban és vállalták, hogy felmérik a tagság körében, az önkéntes túlmunka felmondása, mint nyomásgyakorló eszköz iránti hajlandóságot. Ha és amennyiben november közepéig nem sikerül érdemi megállapodásra jutni a kormánnyal, úgy a testület kilátásba helyzete, hogy még az Országos Küldöttközgyűlés előtt rendkívüli TESZT-ülés összehívására kerül sor, melynek témája a nyomásgyakorlás hajlandóságának összesítése, és az arra alapozott javaslat és üzenet az OKGY, mint legfőbb döntéshozó szerv felé.

Gazdasági döntések

Az országos hivatalvezető – dr. Farkas Gergely – indítványára az október 16-i ülésén a Területi Szervezetek Tanácsa döntött:

– a tagok részére nyújtott csoportos élet- és balesetbiztosítás miatt a 2019. évi Költségvetés módosításáról,
– a Tagdíjszabályzat módosításáról, egyben a kedvezményes 50%-os tagdíjkedvezmény kategória kiterjesztéséről a CSED-en lévőkre,
– elfogadta 6,3 millió forintos összegben a második félévre benyújtott infrastrukturális pályázatokat,
– Dr. Lotz Gábort, a Budapesti Területi Szervezet titkárát megválasztotta a pályázati véleményező bizottság tagjává,
– a területi szervezetek tartalék keretének utólagos jóváhagyásáról a Diplomások TESZ javára.

Küldöttközgyűlés

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa (TESZT) 2019. október 16-i ülésén összehívta a 2019. évi Országos Küldöttközgyűlést, 2019. november 29-30-ra (péntek du. és szombat de.), mely egyben országos választói küldöttközgyűlés is lesz. A TESZT döntése alapján, az ülést követő napon, az Országos Hivatal valamennyi országos küldöttnek postai úton megküldte a hivatalos meghívót, továbbá a jelölés törvényes lebonyolításához szükséges jelölőlapokat, elfogadó nyilatkozatot és összeférhetetlenségi tájékoztatót.

A hivatkozott dokumentumok a MOK honlapján a https://mok.hu/valasztasok-2019 linken megtalálhatóak, letölthetőek.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner