Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. október 25. (péntek) 18:36Zacher Gábort kétszer is felkérték miniszternek

A toxikológus őszintén vallott arról, milyen jövőt jósol a magyar egészségügynek, kitálalt a Honvédkórházban történt felmondásáról.

Kemény kérdésekre válaszolt Zacher Gábor az Egyszóval című műsorban, amelyet a blikk.hu-n lehetett megnézni. A beszélgetés során kiderült, többször is felkérték miniszternek, de egyszer sem fogadta el – azt is elárulta, miért. A toxikológus mindemellett őszintén vallott arról, milyen jövőt jósol a magyar egészségügynek, kitálalt a Honvédkórházban történt, nagy botrányt kavaró felmondásáról, és megtudhattunk többek között olyan titkokat is, hogy mi volt élete legnehezebb döntése, ami – ahogy ő fogalmazott – teljesen lenullázta őt - írja a lap.

Zacher annyit árult el a műsorban a miniszteri felkérésekről, hogy egyik sem a Fidesz-kormánytól érkezett. Igaz, később kiderült, hogy nem ez volt a probléma, semmilyen politikai erő felkérésére nem vállalná. Mint mondta, azért utasította vissza, mert ő szeret ott állni a betegágy mellett. Nem tudna a miniszterség mellette például mentőzni, sürgősségi osztályon bevállalni egy-két műszakot, amiket pedig szintén nagyon szeret csinálni. Mindig is gyűlölte, hogy öltönyben járjon mindenféle gyűlésre, beszélgetésre. Ezért még akkor sem vállalna el egy ilyen szerepet, ha biztosítékot kapna arra, hogy minden erőforrás rendelkezésére állna az egészségügy rendbetételére – mondta Zacher.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner