Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 29. Aguszta nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. november 7. (csütörtök) 18:1334 milliárd forinttal nő az egészségbiztosítási alap támogatása

A döntés azt a célt szolgálja, hogy bizonyos egészségügyi szolgáltatások szélesebb körben legyenek elérhetőek.

A kormány támogatta az egészségbiztosítási alap több mint 34 milliárd forinttal történő megemelését - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte, a döntés azt a célt szolgálja, hogy bizonyos egészségügyi szolgáltatások szélesebb körben legyenek elérhetőek. Példaként említette az emlődaganat vagy a nem kissejtes tüdődaganat kezelésére szolgáló készítmények alkalmazását.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a kormány támogatta a Szegedi Tudományegyetemen egy integrált "fejközpont" létrehozását, azaz a jelenleg külön működő arcsebészeti, szájsebészeti, fül-orr-gégészeti, fej- és nyaksebészeti, idegsebészeti és szemészeti ellátásokat egy tömbbe vonását, az előkészítésre 450 millió forintot biztosítottak. (MTI fotó/Soós Lajos)

Az orvosi béremelésekről

Azzal kapcsolatban, hogy Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke lapunknak azt mondta, hogy közel a megegyezés az orvosbérek emeléséről, Gulyás Gergely megerősítette: folynak a tárgyalások, az orvosbérek emelését szükségesnek tartja a kormány, de döntés még nincs, konkrét százalékokat nem tud mondani - tudósított a magyarhang.org a Kormányinfón elhangzottakról. A miniszter válaszában megemlítette azt is, hogy az egészségügyi szakdolgozók bére több lépcsőben 72 százalékkal emelkedik a következő években.

Felvetésünkre, hogy a szakdolgozói kamara adatai szerint a legtöbb ápoló a garantált bérminimumot keresi, a tervezett béremelésekkel pedig 2022-re is csak bruttó 375 ezer forint (nettó 247 ezer forint) körül lesz egy ágazati dolgozó fizetése, Gulyás azt válaszolta: a túlórákkal ennél magasabb is lehet az az összeg, amit hazavisznek majd.

Érdeklődésünkre kifejtette azt is, hogy a tavaly a Szent János Kórház fejlesztésére jóváhagyott 495 millió forint csak a rekonstrukciós tervek elkészítésére megy. Az intézmény a Kútvölgyi Klinikai Tömbbel együtt Észak-Buda centrumkórháza lesz, a fejlesztések révén – fejtette ki a miniszter lényegében egy teljesen új komplexumot hoznak létre, a János kórház jelenleg igen rossz állapotú épületei pedig betegrehabilitációs célokat fognak szolgálni. – Ha az Állami Egészségügyi Központ a segítségünkre lesz, amiben nem vagyok biztos, akkor májusban kiírhatják a Szent János kórház újjáépítéséről a pályázatot – mondta Gulyás Gergely.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner