Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 30. Zalán nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. december 31. (kedd) 16:49Bővülő finanszírozás az egészségügyben

A kórházak mellett többletforráshoz jut a mentőszolgálat, továbbá visszamenőleg nő egyes traumatológiai ellátások díja is.

A csaknem nyolcvanmilliárd forintos juttatáson túl, amelyet az állam a kórházaknak ítélt meg, hárommilliárd forint összértékben kapnak az egészségügyi szolgáltatók az év utolsó hónapjaiban támogatást, több területnek pedig január 1-jével emelkedik a finanszírozása. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő folyósítja az összegeket, amelyből jut iskolaegészségügyre, gyermekellátásra, betegszállításra és az Országos Mentőszolgálatnak is - ismertette a NEAK decemberi közleményét a magyarhirlap.hu.

 2020-tól például a traumatológiai ellátások finanszírozási díjai összességében húszmilliárd forinttal emelkednek. Mindez összesen negyvenhét szolgáltatót és több, mint száztizenhatezer betegellátási intézményt érint évente, nem mellékesen az eddigi negyven helyett már hatvanmilliárd forintból gazdálkodhatnak az érintettek.

Ugyancsak változik az érsebészeti szakma finanszírozása, a terület rendelkezésre állási fix díja szintén 2020. január 1-jétől emelkedik. A traumatológiai és érsebészeti pluszforrások felhasználását egyébként az egészségügyi államtitkárság ellenőrzi, annak érdekében, hogy az emelés valóban a szakmában dolgozók leterheltségét, folyamatos rendelkezésére állását és a nem tervezhető ellátásokban való helytállásukat kompenzálja, szolgálja.

Betegszállításra és mentésre 476,2 millió forint plusz jut. Az Országos Mentőszolgálatnál a gépjárműpark fiatalítása már elindult. Azért, hogy mindez a szükséges ütemben valósulhasson meg, indokolt, hogy a szolgáltatók a maradvány terhére többletfinanszírozásban részesüljenek, így a betegszállító szolgáltatóknak 376,2 millió forintot fizetnek ki. A maradvány összegére az Országos Mentőszolgálat részére, kifejezetten és célzottan a koraszülött mentésre százmillió forintot állapítottak meg a maradvány összegéből, elismerve a feladat kiemelt jelentőségét. Továbbiak a teljes cikkben

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner