Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 29. Aguszta nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. január 6. (hétfő) 18:29Elinflálja a kormány a budapesti egészségügy pluszpénzét

Legalább tucatnyi szakrendelő fejlesztés drágulhat az építési költségek legalább 30 százalékos növekedése miatt.

Hiába alkudott ki 50 milliárd forintnyi pótlólagos forrást a főváros az Orbán-kabinetnél a járóbeteg-ellátás fejlesztésére, a támogatást elviheti a már korábban betervezett fejlesztések árának emelkedése. Szinte minden tételnél 30-40 százalékos drágulás várható - írja a nepszava.hu.

Áremelések vihetik el a főváros ötven milliárdos egészségügyi extrapénzének egy részét – tudta meg a Népszava. Amint arról lapunkban már beszámoltunk, öt év alatt 50 milliárd forintot kapnak a fővárosi kerületek a járóbeteg-ellátás fejlesztésére a kormánytól annak az alkufolyamatnak a részeként, amelyben Budapest hozzájárult az atlétikai világbajnokság megrendezése.

Az említett összeg papíron valóban pluszpénznek számít: az Egészséges Budapest Program (EBP) keretein belül 2021-ig mintegy 55 milliárd forintot költene a kormány a saját tervei szerint a fővárosi és a Pest megyei járóbeteg-ellátó helyek fejlesztésére, a főváros pedig a meglévő a keretre emelt rá körülbelül még egyszer ennyit. A plusz 50 milliárd felhasználásáról még nem tudni konkrétumokat, de Gulyás Gergely ígérete szerint még az idén megjelenik az a rendelet, amelyből kiderül, hogy a kormány az egyes kerületek rendelőfejlesztései közül mihez ad többlet forrást.

...

Összességében legalább tucatnyi szakrendelő fejlesztés drágulhat az építési költségek legalább 30 százalékos növekedése miatt. Ez pedig elviheti a főváros által kért többlet, vagyis az 50 milliárd forint jelentős részét – mondta a Gilly Gyula egészségpolitikai szakértő. Megjegyezte: jó, hogy megjelent ez az igény, mert az elfogadott projekteknek költségnövekedésére így van fedezet (vagyis nem állnak le, illetve nem maradnak el a korábban eltervezett fejlesztések).

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner