Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 29. Aguszta nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. január 9. (csütörtök) 18:31Újabb hétmilliárddal ugrott meg a kórházak adóssága

November végén a mintegy 100 kórházból 19 intézmény volt adósságmentes, a nagy, megyei kórházak között egyedüliként a B-A-Z megyei.

November végére a költségvetési szervként gazdálkodó magyar kórházak lejárt adóssága 71 milliárd forintra rúgott a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint. Mire az év végén bejelentett 42,8 milliárdos konszolidáció március végére a beszállítókhoz jut, a lejárt adósság felét sem fogja fedezni, hiszen a teljes összeg, az idei átlagos, havi 5 milliárdos növekedést feltételezve el fogja érni a 90 milliárd forintot - írta a napi.hu.

A 71 milliárdból 41 milliárddal már több mint két hónapja tartoznak az intézmények, a fizetési határidőt 30-60 nap közötti időszakkal meghaladó állomány 12 milliárd forint, vagyis meghaladja az 53 milliárdot a 30 napnál régebben lejárt számlák értéke . az utóbbi azért fontos, mert az egészségügy vezetése jellemzően ezt az állományt veszi figyelembe a konszolidációnál. Így az is látszik, hogy még ennek a kifizetésére sem lesz elég a kormány által a múlt év végén beígért 42 milliárdos adósságrendezési csomag.

Lapunk információi szerint minden ötödik - egészen pontosan 22 - fekvőbeteg-ellátónál a lejárt fizetési határidejű tartozás meghaladja az egymilliárd forintot, 7 kórházban a 3 milliárdot is átlépi a kifizetetlen számlák értéke. Kórházak és adósságok a teljes cikkben

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner