Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 21. Elenonóra nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. január 16. (csütörtök) 14:46Nem kapták meg az emelt támogatást a fogorvosi praxisok

Az Emmi hangsúlyozta: idén is számíthatnak a fogorvosok az ígért pluszforrásra, de hogy ez pontosan mekkora összeg lesz, arról nem adtak tájékoztatást.

Nem kapták meg az alap- és szakellátást végző fogorvosok azt a havi fix összegű juttatást, amelyet tavaly október végén ígért meg a praxisoknak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – mondta a Világgazdaságnak Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke. Hozzátette:az egyszeri 1,5 millió forint kiegészítő juttatás minden rendelőbe időben megérkezett tavaly decemberig, de a miniszter 2020. január 1-jétől havi 130 ezer forint helyett 380 ezer forint rezsitámogatást ígért a közfinanszírozott fogászatoknak, ezzel szemben továbbra is 130 ezer forintot kaptak januárban a praxisok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lap kérdéseire azt válaszolta, hogy az ágazatvezetés kiemelten kezeli a fogászati ellátás finanszírozási helyzetének folyamatos javítását. Ennek érdekében a közfinanszírozott fogorvosi alap- és szakellátó szolgáltatók egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019 decemberében. A heti harminc órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések esetében egyszeri 1,5 millió forintot fizettek ki, alacsonyabb rendelési idő esetén pedig időarányosan csökkentett díjat állapítottak meg. Az egyszeri kiegészítő díjazás fedezete 4,4 milliárd forint volt, ennek terhére 2291 alapellátási és szakellátási szolgáltató 3388 szervezeti egysége részesült támogatásban.

Az emelt összegű támogatással kapcsolatban az Emmi hangsúlyozta: ahogy tavaly, úgy az idén is számíthatnak a fogorvosok az ígért pluszforrásra, de hogy ez pontosan mekkora összeg lesz, azt nem közölte a tárca sajtóosztálya.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner