Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 21. Elenonóra nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. január 23. (csütörtök) 18:40Egy nap alatt rekordot döntött az ÉletMentő app

A mentőszolgálat kéri, a letöltök a kipróbáláshoz ne éles hívást, hanem a teszt üzemmódot használják.

Már az első napon 120 ezer felhasználó töltötte le az Országos Mentőszolgálat Életmentő alkalmazását, amely könnyebbé teszi a mentőhívást. Ezzel az OMSZ első lett Magyarországon az ingyenesen letölthető programok közt - olvasható a mentőszolgálat Facebook oldalán.

Mint írják a rendszer valós helyzetekben is jól vizsgázott, ám többen is éles riasztást adtak le, amikor tesztelni szerették volna az ÉletMentő alkalmazást, ezért kérik, a letöltök a kipróbáláshoz ne éles hívást, hanem a teszt üzemmódot (a kijelző bal felső sarkában) használják.

az alkalmazás lehetővé teszi, hogy akár egy gombnyomással értesítsük a szolgálatot, bajban vagyunk, segítsenek. Az applikáció úgy segít a bajbajutottakon, hogy a tökéletes helymeghatározásának köszönhetően mondani sem kell, hol van a segítségre szoruló beteg, ugyanis automatikusan továbbítja a koordinátákat az OMSZ-hoz. Egy gombnyomással ráadásul a mentésirányítóknál megjelennek azok az előre elmentett fontos információk is, amik hasznosak lehetnek a mentésben: a segélykérő kora, neme, ismert betegségei, allergiák, gyógyszerérzékenység.

Az applikáció valamennyi hálózaton működik, a felhasználók ingyenesen használhatják.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner