Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. január 30. (csütörtök) 20:55Globális vészhelyzetet hirdetett a WHO

Globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a WHO a koronavírus miatt. A nemzetközi egészségügyi szervezet egyelőre bízik abban, hogy Kína kezelni tudja majd a járványt és nem javasol az ázsiai országra vonatkozóan utazási korlátozásokat sem.

Genfben tartott sajtótájékoztatót Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója, az esemény során nemzetközi vészhelyzetet hirdetett, "amiatt, ami a világon történhet, nem csak amiatt, ami Kínában történik" - írja a BBC.

Wall Street Journal kiemelte, hogy a WHO "bízik abban," hogy Kína kezelni tudja majd a járványt és nem javasol semmilyen korlátozást az ázsiai országra vonatozóan. 

"Nem tudjuk, hogy ez a 2019nCoV vírus milyen kárt okoz majd, ha egy olyan országban terjed el, ahol gyengébb az egészségügyi rendszer. Most kell lépnünk, hogy biztosítsuk azt, hogy az országok megfelelően felkészültek erre a lehetőségre. Ezek miatt az indokok miatt nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hiretek a 2019nCoV globális járványhoz köthetően" - fogalmazott Ghebreyesus a Financial Times szerint.

"Szeretném leszögezni, hogy ez a bejelentés nem a Kínával szembeni bizalmatlanság kinyilvánítása" - idézi a főigazgató szavait az MTI.   A WHO 16 független szakértőből álló vészhelyzeti bizottságát a francia Didier Houssin vezeti. A szakértők az elmúlt héten két ízben is úgy döntöttek, hogy nem hirdetnek nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetet, miközben több információt kértek Kínától.

A WHO ajánlásokat juttat el a világ minden országába, azzal a céllal, hogy elkerüljék a járványnak a kereskedelmi és utazási forgalom általi felerősödését. Elsősorban a nemzeti egészségügyi hatóságok munkájára vonatkozó ideiglenes ajánlásokat adnak ki, köztük az ellenőrzés és a készültség fokozásáról, valamint a járvány megfékezéséhez szükséges intézkedésekről - írja az MTI.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner