Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. február 17. (hétfő) 17:58Osztrák orvosbér alig több mint felét kéri a kormánytól a MOK

A kamara március 2-i tárgyalási forduló eredményétől teszi függővé, hogy „élesedik-e” az önkéntes túlmunka felmondása.

Eddig kétszer tárgyalt a kormánnyal a Magyar Orvosi Kamara – ahogyan ők fogalmaznak – a bérrendezésről. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara szegedi alelnöke a Szeged Televízióban azt mondta: a bérkövetelésük figyelembe veszi a magyar gazdaság teljesítőképességét - írja a szeged.hu.

A betegek is jól járnának az orvosok béremelésével, mert így lenne orvosok – bontotta ki a bérrendezés egyik legfontosabb elemét Álmos Péter. Hozzátette: Magyarországon az orvosok túlterheltek, erős nyomás alatt dolgoznak, olykor több munkahelyen, ami árt a betegbiztonságnak. A béremelést követően több orvos is maradna a rendszerben, és lennének olyanok, akik hazatérnének külföldről.

...

Eddig két tárgyalás volt, Álmos Péter szerint a kormány és azon belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma pontosan látja, mi a helyzet, szerinte biztató volt mindkét forduló.

„Azt mindig leszögezzük, hogy önmagában tárgyalást nem tekintjük eredménynek. Ezt sokáig húzni, végtelen ideig eltolni nem fogjuk engedni. Lesz egy következő forduló március 2-án, ott már konkrét, kézzelfogható eredményeket várunk el” – tette hozzá a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, aki a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa is.

...

A Magyar Orvosi Kamara kilátásba helyezte, hogy felmondják az önkéntes túlmunka rendszerét, ha a kormány nem teljesíti a követelésüket. A március 2-i tárgyalási forduló eredményétől teszik függővé, hogy „élesedik-e” ez az eszköz. „Ez a betegek érdekében történik. Egy havonta 370 órát dolgozó orvos nem tud úgy teljesíteni, ahogy a biztonságos betegellátáshoz kell” – zárta szavait Álmos Péter.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner