Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. március 9. (hétfő) 11:07A kormány lemondja a március 15-ei ünnepséget

Szüneteltetni kell a Milánó-Budapest és a Milánó-Debrecen repülőjáratot is.

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget - áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombat délutáni közleményében.

Mint írják: bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja. Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek - zárul a dokumentum.

Korábban Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombati sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az operatív törzs javaslatot tett a kormánynak a március 15-ei központi ünnepségek megrendezésének felfüggesztésére. 

Közölte továbbá, hogy szüneteltetni kell a Milánó-Budapest és a Milánó-Debrecen repülőjáratot, az intézkedések végrehajtása folyamatban van.

Lakatos Tibor elmondta, az operatív törzs hétvégén is ülésezik és intézkedéseket hoz. Közölte azt is, hogy bűncselekményt követ el az, aki nem veti alá magát a járványügyi intézkedéseknek.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner