Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. március 12. (csütörtök) 08:04Csak miniszteri engedéllyel mehet külföldre egészségügyi dolgozó

Az EMMI közleménye az egészségügyi dolgozók Magyarország területének elhagyása iránti kérelmeinek benyújtásával kapcsolatban.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 6.§ (1) bekezdésének a) pontjára tekintettel az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény szerinti egészségügyi dolgozók 2020. március 12. napjától Magyarország területét kizárólag az emberi erőforrások minisztere külön engedélyével hagyhatják el, tudatta az EMMI közleményében.

Egészségügyi dolgozónak az alábbi személyek minősülnek:

orvos,

fogorvos,

gyógyszerész,

egyéb felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel rendelkező,

egészségügyi szakképesítéssel rendelkező, továbbá

az egészségügyi tevékenységben közreműködő egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkező.

A kiutazás iránti kérelmeket a csatolt tájékoztatóban meghatározott tartalommal, a mellékelt sablon szerint, elektronikus úton, az info@emmi.gov.hu e-mail címre szükséges megküldeni. Az engedély megadásáról, vagy a kiutazás megtagadásáról a kérelmező elektronikus úton kap értesítést.

Felhívják a figyelmet, hogy a kiutazásra csak az engedély birtokában kerülhet sor, azt a határátlépés során ellenőrzik.

"Tekintettel arra, hogy a külföldre utazás nem javasolt, tisztelettel kérjük, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel szíveskedjenek alaposan mérlegelni a kiutazást, és amennyiben lehetőség van rá, fontolják meg annak elhalasztását" - áll a közleményben.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner