Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2020. március 13. (péntek) 08:04Tíz akciócsoport, hétfőtől otthoni tanulás digitálisan

Orbán Viktor több rendkívüli intézkedést jelentett be péntek késő este, többek között azt, hogy a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Tíz akciócsoportot állított fel a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatban, jelentette be ma este Orbán Viktor, méghozzá az alábbi területeken: oktatás, járványügyi mobil konténerkórház megépítése, a létfontosságú vállalatok biztonsága, nemzetközi koordináció, kommunikáció, rendkívüli jogrend, pénzügy és a gazdaság újraindítása, illetve felállt egy kutatócsoport, amely megpróbál vakcinát fejleszteni, valamint a határt felügyelő akciócsoport.

Elmondta, hogy az állam laborkapacitása több ezer mintavételre alkalmas, 22 millió pár kesztyű, több mint egymillió sebészi maszk áll rendelkezésre, amihez egymillió műtéti sebészi maszk érkezik még, valamint 2000 lélegeztető gép, illetve szintén 2000 altatógép van. Becslésük szerint "sok tízezer" megbetegedés esetén is elegendő az ellátás.

Az oktatásról szólva elmondta, hogy március 16-tól, hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli digitális munkarend. Az igazgatónak kell bemenni az iskolába, a tanárok digitálisan tartanak órát, a diákok pedig otthon tanulnak,  vagyis nem kell iskolába menniük.

További részletek a kormányzati portálon.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner