Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. június 25. Vilmos nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. február 6. (hétfő) 10:18Medikusokkal gyorsítanák a betegek útját

Az egészségügyi ellátórendszerben lévő betegutak javítására szólítja fel a kormányzatot a Betegút Egyesület.

A szervezet kommunikációs elnökhelyettese az InfoRádióban elmondta: felmérésük szerint a betegek sokat és olykor feleslegesen várakoznak egy-egy szűrővizsgálatra, ráadásul nagy részük nem is kap hiteles tájékoztatást a rendelőben.

Kovács László elmondta, kétfajta betegút van, az egyik a klinikai, ami a kórházakban a feladatok, a technológiák, a tevékenységek egymásutániságát jelenti. A normál betegút az, amikor az emberek elmennek orvoshoz, kicsit komolyabb probléma esetén sorban kell állniuk, nem is keveset a szakorvosnál és a kezeléseknél is. „Elég drasztikus várakozási idők vannak szinte bármilyen vizsgálatra. Orvoshiány, költséghiány, túlterheltség okozza mindezt."

A Betegút Egyesület kommunikációs elnökhelyettese kijelentette, orvosok, közgazdászok bevonásával munkacsoportot kell létrehozni, hogy megvizsgálják, hogyan lehet pótolni az elvesztett humánerőforrást. „Javaslatot teszünk, hogyan változtassák meg az orvosképzés rendszerét, hogy a második-harmadik évfolyamosok be tudjanak szállni a rendszerbe, például kórházakban, szakorvosi rendelőkben vagy körzeti orvosok mellett asszisztensként végezhetnék el azokat a feladatokat, amelyek a külföldre távozott orvosok hiányából fakadnak."

doki.net

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner