Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. június 25. Vilmos nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. február 10. (péntek) 10:22Lázár János veszélyes úton indult el

Orvosok lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatják az abortusz elvégzését, de maga az intézmény ezt nem teheti meg.

Nagyon veszélyesnek tartja a Társaság a Szabadságjogokért, hogy a kormány egyházi kórházaknak fizet pluszpénzt azért, hogy ne végezzenek el abortuszt. A beavatkozások száma a szervezet szerint tájékoztatással, szexuális felvilágosítással és mindenki számára elérhető fogamzásgátló eszközökkel csökkenthető, nem állami tiltással - írja a hvg.hu annak kapcsán, hogy Lázár János csürötökön bejelentette: a kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak egy a két intézmény együttműködésében megvalósuló,speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység létrehozására, amelyen nem lesz abortusz, és hálapénzt sem fogadnak el.

Zeller Judit, a TASZ Betegjogi Programjának munkatársa azt mondja, orvosok lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatják az abortusz elvégzését, de maga az intézmény ezt nem teheti meg. A támogatási szerződés nem ismert, de amennyiben a pénzt ilyen feltételhez kötötték, az nem legitim.

Miután itt új osztályokról van szó, nem keletkezik ellátatlan terület. Ha azonban az lesz az irány, hogy az az intézmény kap fejlesztési pénzt, amelyikben nem végeznek abortuszt, létrejöhetnek olyan területek, ahol megszűnik ez a típusú ellátás. Ez viszont az önrendelkezési és az egészséghez való jogot is korlátozhatja – mondja Zeller. További érvek a teljes cikkben

doki.net

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner