Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. március 21. (kedd) 18:09Nincs is messze a legegészségesebb ország

A Bloomberg 163 országra kiterjedő Globális Egészségindexében Magyarország nincs benne az első 50-ben.

Úgy néz ki, hogy Olaszországban kell keresni a hosszú élet titkát. Az öt tenger által közrefogott csizmafélsziget országa a világ legegészségesebb állama a Bloomberg 163 országra kiterjedő Globális Egészségindexe szerint. Egy Olaszországban született csecsemő számíthat arra, hogy egy napon majd átlépi a 80-at. 2800 kilométerre délre, Sierra Leonében viszont egy újszülött várható élettartalma 52 évnél áll meg – írja az origo.hu portálja.

Az olaszok jobban tartják magukat, mint a magas vérnyomással, koleszterinszinttel küzdő amerikaiak, a kanadaiak, a britek, vagy akárki más. Ennél persze sokkal fontosabb az országban elterjedt étrend, amely tele van friss zöldséggel és szűz olívaolajjal. A lakosság nagy része könnyen és viszonylag olcsón jut hozzájuk, no meg a friss gyümölcsökhöz, a halakhoz és a sovány húsokhoz. A Bloomberg mutatóját számos elem összeméréséből gyúrták: várható élettartam, leggyakoribb halálokok, vérnyomás, dohányzás, a tiszta vízhez való hozzájutás nehézsége.

A top 5 további tagjai Izland, Svájc, Szingapúr és Ausztrália. Magyarország nincs benne az első 50-ben. Bejutott viszont a környékről Ausztria (12.), Szlovénia (27.), Csehország (30.), Horvátország (35.), Lengyelország (39.), Bosznia-Hercegovina (42.), Macedónia (44.), Szlovákia (46.) és Albánia (50.).

mok.hu

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner