Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. március 28. (kedd) 10:03Napi 104 milliós kórházadósság az idén

2 hónap leforgása alatt több mint 6 milliárd forinttal növekedett a kórházak adósságállománya. Úgy tűnik, megismétlődik idén is ugyanaz, mint ami a korábbi években. Vagyis hiába dob a kormány mentőövet a kórházaknak a tetemes adósságuk kiegyenlítésére, az csak átmeneti segítséget nyújt, tartósan nem oldja meg a problémákat.

Tavaly év végén ugyanis kaptak 45 milliárd forintot a 30 napon túli tartozásaik kiegyenlítésére. Ennek hatására decemberben a a korábbi 59 milliárdos adósságállomány 11,8 milliárdra apadt, idén azonban újratermelődik. A legfrissebb adatok szerint ugyanis február végén kicsivel több mint 18 milliárd forintos tartozással rendelkeztek a kórházak, ami a tavaly év véginél pedig 6,2 milliárd forinttal magasabb adósság - írta az mfor.hu.

A teljes 18 milliárdos adósság 44,5 százalékát hozta össze a 10 legnagyobb adóssággal rendelkező intézmény. Ami a többieket illeti, például a Csolnoky Ferenc Kórház tartozása 340 százalékkal ugrott meg egy hónap alatt, viszont összegszerűen az 5 millióból 22 milliós adósság lett. A nagyobb tartozással rendelkezők között említésre méltó a Tolna Megyei Balassa János Kórház, ahol februárban 80 százalékkal nőtt a tartozás, 210-ről 377 millióra, 58 százalékos megugrás volt még a Szent Borbála Kórháznál, 40 százalékos pedig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktatókórháza és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház esetében. Mindkét intézménynél a 700 milliót súrolja a tartozás összege - írta a lap.

mok.hu

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner