Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. április 7. (péntek) 10:13Embertelenül nagy lett az EMMI

Tizenhárom telephelyen 21 helyettes államtitkárral működik áprilistól az EMMI egészségügyi államtitkársága.

Tizenhárom telephelyen 21 helyettes államtitkárral működik áprilistól az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága, miután a humántárca magába olvasztott mintegy féltucatnyi háttérintézményt. Hétfőn jelent meg ugyanis a Magyar Közlönyben az humántárca új szervezeti működési szabályzata, melyben már az új, a háttérintézmények beolvasztásával járó változások is olvashatók - írta a népszava.hu.

Eszerint például az OEP, az Állami Népegészségügyi Szolgálat az egészségügyért felelős államtitkárság lényegében egy-egy főosztályává vált, az országos tiszti főorvos, illetve az egészségpénztár főigazgatói feladatait helyettes államtitkárok látják majd el.

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint az átszervezés miatt már eddig is sok szakember hagyta ott az egészségbiztosítót, s erősen kérdéses, mennyire lesz szakszerű a gyógyszerbeszerzés, a finanszírozás, illetve a szolgáltatásokért való sorbaállás menedzselése. Az ellátórendszer hatékonysága romolhat, és a rendszerhibák felfedezésének, kezelésének esélye is csökken

Hasonló baklövésnek ítélték a lap által megkérdezettek a tisztiorvosi hivatal tárcába olvasztását, hiszen annak hatóságként kellene gondoskodnia a betegbiztonságról. Falus Ferenc egykori országos tiszti főorvos szerint ezzel a lépéssel közvetlen politikai irányítás alá kerültek a háttérintézmények. "A fő baj, a járványügyi biztonság megingása, és mindenünnen azt hallani, hogy óriási a káosz. Senki nem tudja, mi történik körülötte".

mok.hu

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner