Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. április 12. (szerda) 17:08Külön pénzből képezik majd a specialistákat

A speciális szaktudást igénylő másodlagos szakvizsga megszerzéséhez szükséges forrásokra közvetlenül a kórházak pályázhatnak majd.

Speciális tudású idegsebészeket képezne az állam, hogy a stroke-betegek agyi ereiből önállóan távolíthassák el a vérrögöket. A szuperkórházakban a non-stop ellátáshoz lesz szükség erre a szaktudásra - mondta az InfoRádiónak az Egészséges Budapest program miniszteri biztosa. Cserháti Péter elmondta, hogy még nagyon kevés e területen jártas szakember van az országban, ezért kell most nagyjából harminc orvost és a nekik segítő szakdolgozói kört a közeljövőben kiképezni.

"Sajnos még a legnívósabb orvosi szakmákban is súlyos mértékű a középkorú és a fiatal generáció hiánya, ezért szeretnénk az itthon tartásukat ösztönözni, nemcsak a fejlesztések ígéretével és kivitelezésével, hanem anyagiakkal is" - mondta a miniszteri biztos.

Jelenleg mérik fel, hogy mekkora orvosi és szakdolgozói bázis kell biztosítaniuk, figyelembe véve, hogy már most mennyi szakember hiányozik a kórházakból. A finanszírozás különbözik majd a rezidensösztöndíjak rendszerétől, mert ott egy központi hivatal is rendelkezik a kerettel, és kórházak arra pályázhatnak, e speciális szaktudást igénylő másodlagos szakvizsga megszerzéséhez szükséges forrásokra viszont közvetlenül a kórházak pályázhatnak majd, és ők finanszírozzák a képzést, és állják a szakemberek bérét.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner