Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. június 25. Vilmos nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. május 2. (kedd) 09:55Taxis élőkép a hólyagrák korai felismeréséért

Rizikófaktor: dohányzás, gyakori bakteriális fertőzések, kémiai anyagokkal történő kontaktus.

A Budapest Taxi 37 autóját állította csatasorba, hogy Magyarország legnagyobb taxis élőképével hívja fel a figyelmet a hólyagrák korai felismerésének fontosságára. Hazánkban a hólyagrák az összes daganatos megbetegedések mintegy 3 százalékát teszi ki, Magyarországon átlagosan 2600 főt érint a betegség. A hólyagrák a férfiaknál a 4., a nőknél a 8. leggyakoribb daganattípus.

“Hazánkban a hólyagrák az összes daganatos megbetegedések mintegy 3 százalékát teszi ki, Magyarországon átlagosan 2600 főt érint a betegség. A hólyagrák a férfiaknál a 4., a nőknél a 8. leggyakoribb daganattípus. Ennek ellenére sajnos nagyon kevesen vannak tisztában a betegség alapvető tüneteivel, pedig a korai felismerés kulcsfontosságú a gyógyulási kilátások alakulása szempontjából." – mondta el prof. dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója.

A Gyógyulj Velünk Egyesület a kampánnyal a tünetekre és az időben történő felismerés fontosságára akarják felhívni a figyelmet. A legfontosabb tünetre, a véres vizeletre, mely lehet makroszkópos, azaz szabad szemmel is látható, vagy mikroszkópos, mely csak laborvizsgálattal mutatható ki. Arra, hogy akiknél fennállnak a rizikófaktorok, ilyen a dohányzás, gyakori bakteriális fertőzések, kémiai anyagokkal történő kontaktus, azok különösen figyeljenek a tünetekre.

A legfontosabb üzenet, hogy az emberek forduljanak orvoshoz, így körzeti orvoshoz, urológushoz, ha eltérést találnak a vizeletükben.

Ezért is készült el a ww.hólyagrák.hu oldal, ahol a legfontosabb, hiteles információk egy helyen találhatóak meg.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner