Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 21. Dániel és Daniella nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. június 23. (péntek) 10:50Nem az IKEA az egészségügy gyilkosa

A többségében magasan képzett, és hosszabb ideje a szakmában dolgozók átlagos keresete nettó 175 ezer forint.

Nem az új IKEA áruház csábereje, hanem a nyári festés miatt csukták be a Jahn Ferenc kórház egyik belgyógyászati osztályát - jelentette ki Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerdai, a költségvetésről szóló sajtótájékoztatóján. Hozzátette: álhírnek tartja az állítást, miszerint a nővérek és az ápolók tömegével mondtak fel a fővárosi kórházban, hogy egy bútoráruházban dolgozzanak. Hasonlóan vélekedett a kórház főigazgatója is, aki lapunknak küldött válaszában azt írta: jelenleg három osztályon, a neurológián, a kardiológián és egy belgyógyászaton zajlik tervezett karbantartás és felújítás – olvasható a Népszava – online oldalán.

A Népszava hiába kérdezte, az IKEA Lakberendezési Kft. képviselőjét, igaz-e a hír, hogy több egészségügyi dolgozót is átvettek a kórházból, csak azt közölték: nem mondhatnak semmit arról, hogy jelenlegi munkatársaik korábban hol dolgoztak. Ellenben beszéltek a bérekről. Az áruházi, teljes munkaidőben dolgozó, nem vezető beosztású alkalmazottaik átlagos bruttó alapbére 202.000 forint. A teljes IKEA Lakberendezési Kft. esetében az összes munkavállalót figyelembe véve ez az összeg 270.000 forint. Ezekre az összegekre jönnek a pótlékok, így például nemcsak vasárnapra, de szombatra is fizetnek többletbért. A juttatási rendszer része az ONE IKEA éves bónusz, a bérlettámogatás, az étkezéshez való hozzájárulás, és a nyugdíjprogram is.

A Független Egészségügyi Szakszervezet(FESZ) a közelmúltban mérte egy online kérdőívvel, hogy mennyit keresnek a szakdolgozók. Soós Adriana, a szervezet elnöke elmondta: e felmérés szerint a többségében magasan képzett, és hosszabb ideje a szakmában dolgozók átlagos főállásúak keresete, túlórával és műszakpótlékokkal együtt nettó 175 095 forint. A szakszervezeti vezető beszélt arról is, hogy ezért a 175 ezer forintért a szakdolgozók átlagosan heti 50-60 órát dolgoznak.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner