Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. július 5. (szerda) 10:59Nem jött pénz, mert nem módosították a rendeletet

A miniszter köszöntő levelében július elsejétől ígérte a 130 ezer forintos támogatást a háziorvosoknak.

Év eleje helyett június elsejétől jár a háziorvosi praxisoknak az újabb, 130 ezer forintos rezsitámogatás, ám a pénz még nem érkezett meg, ugyanis az ehhez szükséges rendelet módosítását nem hagyta jóvá a kormány.

A háziorvosok többsége úgy véli, előbb-utóbb a számlán lesz a pénz, ám felháborítónak tartják a késlekedést, miközben – ahogy többen állítják – mástól sem hangos a média, minthogy ismét emelik a praxisok finanszírozását. Ehhez képest idén még egyetlen plusz forintot sem kaptak. Ráadásul a Semmelweis-napi miniszteri köszöntő levélben Balog Zoltán tudatta velük, hogy „2017. június 1-től ismét minden háziorvosi praxis 130 ezer forinttal kap többet rezsitámogatásként".

A Fakoosz elnöke, Selmeczi Kamill emailben fordult a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, amelynek válaszából kiderült, hogy egyelőre hiányzik a szükséges kormányrendelet módosítása, ám ha ez megtörténik, akkor az abban foglaltaknak megfelelően fog eljárni az alapkezelő, azaz utalni fogja a megemelt díjakat visszamenőlegesen.

Június első napján jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egy sajtótájékoztatón, hogy idén június elsejétől és jövőre márciustól átlagosan 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok támogatása.

Bár korábban, még Zombor Gábor államtitkársága idején teljes évekre szóló rezsitámogatásról volt szó, idén csak fél évre adják, jövőre pedig elképzelhető, hogy más technikával osztják szét a pluszforrást. Erről egyelőre tárgyalások folynak, s november végéig kell kiderülnie annak, hogy rezsitámogatásként vagy a megújítandó indikátorrendszer beépítésével osztják szét a pénzt a praxisok között. 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner