Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. szeptember 15. Enikő és Melitta nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. július 8. (szombat) 11:01Egészségügyről 5 Dimenzióban a nyáron

Önkormányzati Egészségügyi Napok az egészségügy fejlesztésének lehetséges irányairól és a megvalósítás feltételeiről.

Az egészségügy helyzetéről a választások közeledtével egyre markánsabb vélemények látnak napvilágot, mind az egészségügy szereplői, mind a politikai ellenfelek és az őket kiszolgáló médiaszereplők nyilatkozatából. Megy a számonkérés, ostorozás a megtett intézkedések és egyszersmind az elmaradt reformok miatt. Az egyes állásfoglalások között elképesztő a szórás. A hétköznapi horror történetektől és az egészségügy összeomlásának vizionálásáig, a penészes falú kórtermektől a XXI. századi technikát felvonultató intézményátadó tudósításokig mindenről szólnak a hírek.

Egy nemzetközi hírű onkológus-sebész főorvos szerint „ez egy elátkozott rendszer, elátkozott örökség. Nem ingyenes, ellenben korrupt, és igazságtalan", míg egy köztiszteletben álló, kórházára büszke kórházigazgató szerint éppen ellenkezőleg „szó sincs róla, hogy a magyar egészségügy menthetetlen. A betegek többet kapnak, mint valaha, jobbak a gyógyulási esélyeik, mint korábban bármikor." … és a látszólagos ellentmondás ellenére mindkét állítás igaz lehet. Egyszerre lehet magas színvonalú,…és lehet korrupt és igazságtalan. Erről szól a magyar egészségügy több mint fél évszázados Janus arcúsága. A közfigyelem az egészségügyre irányul, a reakcióinkat várja.

Rajtunk is múlik, hogy mit mondunk; mit hisznek el rólunk, mit nem a rólunk szóló híresztelésekből?

„Semmiféle olyan gond, probléma, feszültség nincs ma Magyarországon az egészségügyben, ami az elmúlt hét évben jött volna létre. A problémák évtizedek óta fennállnak." – nyilatkozta az egészségügyért felelős államtitkár az újságíróknak egy háttérbeszélgetésen. Egyetértünk. A baj csupán az, hogy 2010-ben éppen a jelenlegi kormány tűzte zászlajára az „egészségügy megmentése" című kormányprogramot, mellyel az öröklött és jelenleg is többnyire fennálló(!) „gondok, problémák, feszültségek" megoldását ígérte az egészségügy szereplői számára.

Konferenciánkon megvizsgáljuk: mit tett eddig a kormány az egészségügy megmentése érdekében, mit tehetne és mit szándékozik tenni a közeljövőben? - invitálnak a szevezők az immár hagyományos Önkormányzati Egészségügyi Napok nyári konferenciájára.

Időpont: 2017. augusztus 31.

Helyszín: Budapest, Danubius Health Spa Resort Margitsziget Star Auditóriuma

A konferencia szakmai programja

További részletek itt találhatók

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner