Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 21. Dániel és Daniella nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. július 21. (péntek) 06:52A miniszterelnökre várnak az egészségügyiek

Akadozó egyeztetések – mi lesz a bértábla korrekciójával?

Nem történt érdemi előrelépés a kollektív szerződés (ksz) kihirdetése és ágazati kiterjesztése, valamint a további fejezetek tárgyalása ügyében, így egyelőre hiába várják az egészségügyiek, hogy a pozitív eredmények a gyakorlatban is megjelenjenek – ezt írta a legutóbbi, július 19-ei tárgyalási fordulót megelőzően a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) abban a levélben, amely a MedicalOnline-hoz is eljutott, számol be a fejleményekről a portál.

A levelet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak címezték, és az áll benne, hogy a kamara országos elnöksége úgy döntött, a szerdai egyeztetésen, mint az MSZ EDDSZ stratégiai partnere, nem kívánnak részt venni.

Azt is fájlalják, hogy a kormány számos olyan, az ágazatot érintő intézkedést hoz, amit az egészségügyieket képviselő szervezetekkel nem egyeztet. Sajnálják, hogy többszöri kezdeményezésük ellenére csak a médiából értesülnek az egészségügyet, valamint a szakdolgozókat érintő változtatásokról – említi meg a levélben Balogh Zoltán, a MESZK elnöke, példaként hozva a legutóbbi intézkedést, amikor is a Szerbiából és Ukrajnából érkező ápolók, szakápolók alkalmazásának híre előtt álltak értetlenül.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner