Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. szeptember 24. Gellért és Mercédesz nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. július 25. (kedd) 06:53Magántőkéből bővítik a gerincközpontot

Csányi Sándor cége szállt be a tb-támogatott betegeket is ellátó szakorvosi intézménybe.

Nemcsak a fizetőképes páciensek, de a tb-finanszírozott súlyos gerincbetegek is jól járnak azzal, hogy Csányi Sándor OTP-vezér magáncégével beszállt az egyik legjelentősebb hazai privát egészségügyi vállalkozásba és hajlandó jelentős tőkebefektetést végrehajtani a Budai Egészségközpontnál - mondta a Magyar Időknek az intézmény alapítója. Varga Péter Pál kisebbségi tulajdonosként és szakmai irányítóként továbbra is részt vesz az intézmény működtetésében - olvasható a magyaridok.hu portálján.

A közfinanszírozott betegeket is ellátó Országos Gerincgyógyászati Központ (OGYK) bővítése, a magán-járóbetegellátás erősítése, a privát kórházi háttér, valamint egy korszerű sportegészségügyi kapacitás kiépítése - ezek azok a célok, amelyek miatt az OTP vezérigazgatója, Csányi Sándor megvásárolta a Budai Egészségközpont (BEK) többségi tulajdonát. Az ügyletről a Gazdasági Versenyhivatal a honlapján adott hírt. A GVH ugyan még nem engedélyezte a kontraktust, de amint az megtörténik, új fejezet kezdődik a BEK életében.

Varga Péter Pál gerincsebész által létrehozott intézmény speciális helyzetben van a piacon. Az alapító családi cége működteti ugyanis a XII. kerületi volt budai Honvédkórház területén lévő OGYK-t, amely profilját tekintve a legjelentősebb egészségügyi intézmény hazánkban. Itt végzik a legtöbb gerincműtétet és ide küldik az ország minden részéből a legsúlyosabb állapotú, illetve a legbonyolultabb eseteket. Ahogy Varga Péter Pál fogalmazott: ,,bár a működtető egy magánintézmény, a BEK-nek ezen a területen komoly közellátási kötelezettsége van, itt a társadalmi felelősségvállalás nem szöveg, hanem mindennapi valóság".

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner