Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 25. Orbán nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. augusztus 2. (szerda) 11:23A társadalombiztosítás megszűnésétől tartanak sokan

A megkérdezettek 12 százaléka szerint az egészségügy állapota a legnagyobb probléma az országban.

Néhány napja jelent meg egy alapos és több témára kiterjedő közvélemény-kutatás, amelyet az amerikai International Republican Institute készített Magyarországon, közli az Index. A március elején rögzített, de most megjelent kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy mit gondolnak a magyarok az ország belpolitikai és nemzetközi helyzetéről. Az IRI partnere az Ipszos volt, a felmérés ezer fő személyes megkérdezésével készült.

A kutatás legelső diagramja szerint a magyarok fele úgy látja, hogy általánosságban rossz irányba megy az ország, ezzel szemben 38 százalék véli úgy, hogy jó fele tartunk. A kutatás egyik legérdekesebb eredménye, hogy mit tartanak az emberek a legfontosabb problémának Magyarországon. Az ilyen felméréseknél általában több lehetőség közül választhatnak az interjúalanyok, most viszont maguktól kellett válaszolniuk.

A legtöbben (28 százalék) úgy látják, hogy a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenségek a legnagyobb probléma, ezt követően jött a korrupció (15 százalék), majd a munkanélküliség (13 százalék). Az is beszédes, hogy bár Kövér László szerint a magyar egészségügy világszínvonalú, az emberek 12 százaléka szerint mégis az egészségügy állapota a legnagyobb probléma az országban.

Figyelemreméltó válaszok születtek arra is, hogy mi veszélyezteti legnagyobb valószínűséggel az életünket, és a jövőnket. A legtöbben (34 százalék) a gazdasági csődöt, illetve az egészségügyi-társadalombiztosítási rendszer megszűnését tartják leginkább elképzelhető krízisként, de a terrorizmus és a politikai erőszak is sokak szerint (28 százalék) valószínűsíthető.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner