Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 21. Dániel és Daniella nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. augusztus 7. (hétfő) 11:25Munkalassításra készülnek az állami fogorvosok

Szeptember elején három napon át tiltakozásul várhatóan csak sürgősségi eseteket látnak majd el.

Magyarországon az egészségbiztosító évente fejenként 2800 forintot költ fogászati ellátásra. Ez a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata szerint a fele a szükséges minimumnak. A tb-betegeket ellátó fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, ám miután nem történt előrelépés, egy hónap múlva, szeptember 4. és 6. között tiltakozó akciót tartanak a közfinanszírozott fogorvosok.

A jelenlegi állás szerint a tb-betegeket ellátó fogászatokon ebben a három napban csak sürgősségi eseteket látnak majd el - tájékoztatta a Magyar Időket Nagy Ákos keszthelyi fogorvos. A sürgősségi nap főszervezője szerint főként a déli megyékben dolgozó kollégái gondolják úgy, hogy ily módon is nyomatékot kell adni követelésüknek.

Másfél hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a közfinanszírozott fogászatok támogatásáról az egészségügyi államtitkárság és a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozata között. Előrelépés azonban azóta sem történt, miközben a fogorvosi tagozat elnöke lapunknak már akkor úgy nyilatkozott: az összeomlás szélén Magyarországon a közfinanszírozott fogászat rendszere - írta a lap.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner