Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 21. Dániel és Daniella nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. augusztus 17. (csütörtök) 10:35Alakul a matek: ennyit kapnak a nyugdíjasok

Az egészségügyi intézmények a nyugdíjas szövetkezetek tagjai között is keresnek ápolókat.

Elvileg akár havi több mint százezer forintot is kereshetnek a nyugdíjas-szövetkezetek tagjai, ám valószínűbb, hogy heti vagy napi bérben, illetve órabérben állapodnak meg velük - írta a népeszava.hu.

A nyugdíjasok foglalkoztatásának feltétele a kötelező, évente megismétlődő orvosi vizsgálat, ami semmiben sem különbözik a többi munkavállaló alkalmassági vizsgálatától. Ennek a költségét ugyan a nyugdíjasszövetkezet állja, ám erre fedezetet nyújt a bevételük, hogy ha sikerül a tagjukat kiközvetíteniük.

Ha a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bérminimumát, a havi 127 500 forintot vesszük figyelembe, akkor ez a bérterhek levonása után 85 785 forint lenne. Mivel a nyugdíjas szövetkezetek tagjai bérét a személyi jövedelemadón túl nem terheli semmiféle levonás (adók és járulékok) így mindenféleképpen jobban járnak, még ha a szövetkezet - előzetes számítások szerint - mintegy 20 ezer forintot le is von. Életszerűbb azonban, ha a nyugdíjas foglalkoztatottaknál a minimális hetibérrel, 29 310 forinttal, vagy a napibér alkalmazása esetén 5 870 forinttal, illetve 733 forintos órabérrel számolunk, ugyanis a szövetkezet által eszközölt levonás ennek arányában csökken.

A munkaadók részéről eddig a legtöbb állásajánlat a kiskereskedelmi cégektől érkezett, de az egészségügyi intézmények, amelyek folyamatosan keresnek ápolónőket, a nyugdíjas szövetkezetek tagjai között is próbálkoznak.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner