Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 21. Dániel és Daniella nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. augusztus 28. (hétfő) 14:38Ónodi-Szűcs Zoltán néhány aktuális problémáról

A rövid távú politikai érdekeink nem lehetnek olyan fontosak, mint az, hogy a betegek bizalommal forduljanak az egészségügy felé.

Hamarosan a kormány elé kerül a nemzeti védőnői szolgálatról szóló előterjesztés – tájékoztatta a Magyar Időket az egészségügyi államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az egészségügyi államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2010 óta 17,7 milliárd forintról 25 milliárdra nőtt a védőnői szolgálatokra fordított összeg, most novembertől pedig 33 ezer forinttal nő a havi finanszírozási díj minden területi védőnői szolgálatnál.
Az államtitkárt szembesítették a közelmúlt néhány sajtóhírével is. Azzal kapcsolatban, hogy megszűnik az Országos Kardiológiai Intézet önállósága, Ónodi-Szűcs Zoltán úgy reagált: az intézmény beolvasztása a leendő dél-pesti szuperkórházba csupán egy abból a számos integrációból, amely már végbement, vagy a jövőben végbemegy.

A nyáron a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felfüggesztette részvételét az egészségügyi sztrájktárgyalásokon, miután nem sikerült előrelépést elérnie az ágazati bérek további emelése ügyében. Ónodi-Szűcs Zoltán ezt úgy kommentálta: „Nem megsértődni kell és kivonulni a tárgyalásokról, hanem addig harcolni, amíg azok nem vezetnek eredményre. Persze a kivonulás is lehet a harc egyik formája."

Arra a kérdésünkre, hogy a felerősödött egészségügyi ál- és rémhírgyártásra is tekintettel milyen őszre számít az egészségügyben, az államtitkár azt mondta, nem azzal van baj, ha az ellenzéki sajtó megtalálja azokat a témákat, területeket, ahol még sok a tenni­való, mert akad ilyen még bőven, hanem azokkal a rémhírekkel, félremagyarázott információkkal, amelyeknek a célja az emberek elbizonytalanítása, a hisztériakeltés.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner